Αλέξης Σαββόπουλος

Με την ΕΠΟ… τι φάση;

Ο φάκελος παρελήφθη, και εξετάζεται. Εκτίμησή μου, η UEFA, θα κάνει αποδεκτές τις καταγγελίες της ΠΑΕ Αρης, και το πραξικόπημα της κλοπής του Ευρωπαϊκού εισιτηρίου θα λάβει ηχηρή απάντηση καταστολής.

Μύδρους εξαπέλυσε με την ανακοίνωσή της εναντίον της ΕΠΟ η ΠΑΕ Αρης την Τετάρτη 18/5 μετά την πραξικοπηματική- όπως θεωρεί- προσπάθεια κλοπής του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Αλλά δεν έμεινε εκεί και ορθά κατά τη γνώμη μου. Απέστειλε τον φάκελο της υπόθεσης στην UEFA με συγκεκριμένα σημεία που στοιχειοθετούν, κατά την γνώμη της, δόλια και μη διαφανή συμπεριφορά του προϊσταμένου του Τμήματος Αδειοδότησης της ΕΠΟ Βασίλη Σαράκη εναντίον της ΠΑΕ Αρης. Ο φάκελος παρελήφθη, και εξετάζεται. Εκτίμησή μου, η UEFA, θα κάνει αποδεκτές τις καταγγελίες της ΠΑΕ Αρης, και το πραξικόπημα της κλοπής του Ευρωπαϊκού εισιτηρίου θα λάβει ηχηρή απάντηση καταστολής.

Καθώς ο φίλαθλος που πραγματικά νοιάζεται για το τι συμβαίνει εντός των αγωνιστικών γραμμών, εκεί που κρίνονται οι ομάδες και θα πρέπει να κρίνονται και οι στόχοι, ελάχιστα ασχολείται με το τι γίνεται στα υπόγεια, εκεί που συναθροίζονται όσοι επιθυμούν να υφαρπάξουν ότι αδυνατούν να αποκτήσουν, θα προσπαθήσω να βάλω τα πράγματα σε μια τάξη, έχοντας δανειστεί αυτούσια δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες και ιστοσελίδες πολιτικού κυρίως περιεχομένου.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 ο Αρης προσπαθεί να καταδείξει προς πάσα κατεύθυνση ότι αδίκως του επιβλήθηκε για μια υποτιθέμενη πλαστογραφία ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, απόφαση η οποία επικυρώθηκε και από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, αυτής της ΕΠΟ την οποία αηδιασμένος εγκατέλειψε (αφού προηγουμένως διαφώνησε για την τιμωρία του Άρη) ο εκλεγμένος πρόεδρός της Θοδωρής Ζαγοράκης.

Θα θυμούνται οι φίλοι του Άρη το μετέωρο διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου 2021, όπου η ΠΑΕ Αρης ταλανίζονταν μεταξύ CAS και αιτήματος αναψηλάφησης της σκευωρίας Λάσκοφ στην Ελλάδα. Ο Αρης ανίχνευσε τι μεθοδεύτηκε, από ποιους μεθοδεύτηκε, πόσο αδίστακτοι και αποφασισμένοι ήταν οι ενορχηστρωτές. Και αποφάσισε, καμία εμπιστοσύνη σε κανένα δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΟ, προσέφυγε αρχές Νοεμβρίου στο CAS, πεπεισμένος ότι θα καταρρεύσει η σκευωρία πανηγυρικά.

Την ίδια ακριβώς περίοδο, στους διαδρόμους της ΕΠΟ ένα νέο οργανόγραμμα της ομοσπονδίας εμφανίζεται από το πουθενά στις 1/11/2021. Στο νέο αυτό οργανόγραμμα, η ανεξάρτητη Διεύθυνση Αδειοδοτήσεων, «μια από τις ελάχιστες υπηρεσίες της ΕΠΟ που επί 15 χρόνια λειτουργούσε με πλήρη διαφάνεια και έβγαζε αδέκαστες αποφάσεις» εντάχθηκε στη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών της ΕΠΟ» (Καθημερινή, 4/11/2021).

Συνέπεια; «Το νέο οργανόγραμμα της ΕΠΟ, είχε ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της Διεύθυνσης Αδειοδότησης και του ακέραιου προϊσταμένου της, Γιώργου Δημητρίου, ακόμη ένα χτύπημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο» (Καθημερινή, 4/11/2021). Όσο κι αν η Διεύθυνση Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ είχε πληγώσει στο παρελθόν τον Άρη, καθότι αρνήθηκε να του χορηγήσει άδεια επί διετίας (2012-2013 και 2013-2014) και ουσιαστικά τον έστειλε στη Β’ Εθνική, δεν μπορώ να μην προϋπογράψω ότι ο Γιώργος Δημητρίου ήταν και προφανώς παραμένει ένας ακέραιος χαρακτήρας, η δε Διεύθυνση λειτουργούσε επί των ημερών του αντικειμενικά. «Στη θέση του Γιώργου Δημητρίου, οι Παναγιώτης Δημητρίου (αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ), Στέργιος Αντωνίου (αντιπρόεδρος ΕΠΟ), Κλέαρχος Τζαφέρης(ταμίας ΕΠΟ) τοποθέτησαν έναν δικηγόρο της ΕΠΟ, τον Βασίλη Σαράκη» (Καθημερινή, 4/11/2021). Πρωτοφανής ενέργεια, που συνιστά ασυμβίβαστο.

Στις 3/3/2022 ο Αρης δικαιώνεται στο CAS και επιτέλους του επιστρέφονται οι κλεμμένοι βαθμοί. Δυστυχώς ο άνθρωπος ο οποίος στιγματίστηκε από τη σκευωρία της πλαστογραφίας, λίγες ημέρες πριν την αθώωση του Άρη πέθανε και δεν έζησε τη στιγμή να τρίψει στη μούρη των αυτουργών την αθωωτική απόφαση. Ο Αρης επανέρχεται όχι απλώς στη διεκδίκηση της εισόδου στα play off, αλλά και της ευρωπαϊκής εξόδου.

Η συνέχεια γνωστή, ο Αρης κερδίζει δυο φορές στα play off ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ξεπερνάει την ΑΕΚ στη βαθμολογία μετά τη νίκη στα Γιάννενα τυπικά μεν έξι βαθμούς αλλά έχει και την ισοβαθμία, δεν υπάρχουν περιθώρια για μια νέα υπόθεση Λασκοφ, ο Αρης αδειοδοτείται στις 16/5 παρά την αρνητική εισήγηση του Βασίλη Σαράκη με ψήφους 4-1, ο τελευταίος ασκεί έφεση στις 18/5 κατόπιν προαναγγελίας γνωστών ΜΜΕ και φερόμενης καταγγελίας του γνωστού μπροστινού της εξυγίανσης, και έκτοτε εκκίνησε μια προσπάθεια ελεεινής και άθλιας κλοπής αυτού που ο Αρης κέρδισε εντός αγωνιστικών χώρων.

Στο μεσοδιάστημα η ΕΠΟ δεν έχει προβεί σε καμία ανακοίνωση, έχει μουγγαθεί εντελώς, όχι ακριβώς εντελώς, έβγαλε μια ανακοίνωση ότι ένα μέλος της αισθάνθηκε λίγο χολωμένο από το όσα διημείφθησαν στη συνεδρίαση της Superleague. Κουβέντα για την ταμπακιέρα, ενώ ο Αρης έκανε μια μετωπική επίθεση με βαρύτατους εναντίον της ΕΠΟ χαρακτηρισμούς περί μαφίας, εγκληματικής οργάνωσης και οργανωμένου πλάνου ώστε ο Αρης να μείνει εκτός Ευρώπης.

Το ερώτημα είναι εύλογο. Αν ο Αρης δικαιωθεί στην καταγγελία του και αποδειχθεί δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από 10 μήνες ότι τα εγχώρια όργανα της ΕΠΟ τον τιμωρούν και τα διεθνή δικαστήρια και η ΟΥΕΦΑ τον δικαιώνουν πανηγυρικά, συμπεριφέρεται με εμπάθεια τούτη η ΕΠΟ και τα συγκεκριμένα μέλη της με εμπάθεια απέναντι στον Άρη ή όχι; Οφείλουν να παραιτηθούν άπαντες που έστησαν αυτό το Τμήμα Αδειοδοτήσεων και όσοι το στελέχωσαν με επικεφαλής τον Βασίλη Σαράκη ή όχι; Οφείλει η κυβέρνηση να παρέμβει και να ελέγξει τον βίο και την πολιτεία όλων αυτών που έχουν πιάσει στασίδι στην ΕΠΟ ή όχι;

ΥΓ. Καμία έκπληξη από μια ακόμη αποτυχημένη, οργανωτικά, διεξαγωγή τελικού κυπέλου από τούτη την ΕΠΟ. Αυτή η στάνη, αυτό το γάλα βγάζει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x